salam

این وبلاگ برای گسترش فرهنگ گفتگو بنیان نهاده می شود

salam

این وبلاگ برای گسترش فرهنگ گفتگو بنیان نهاده می شود

معرفت

لایصل العبد الی معرفه العبودیه حتی یشهد الف صدیق انه زندیق .!!!

نظرات 2 + ارسال نظر
دانیال شنبه 29 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 12:39 ب.ظ http://d.blogsky.com

همان طور که مستحضر هستید ، شب پرقدر قدر در بین چند شب دهه آخر رمضان مردد و مشکوک مانده است که اتفاقا یکی از آنها شب نوزدهم ماه مبارک رمضان است ، حال سؤال این است که با توجه به برهان لطف امام معصوم نسبت به ارشاد مسلمانان ، ما میبینیم که حضرت علی ع در شب نوزدهم به مسجد نمیروند و بیتوته نمیکنند و اتفاقا به میهمانی دخترش ام کلثوم میرود و همچنین در تاریخ ثبت نشده که در آن شب عزیز مسجد کوفه محل شب زنده داری و احیا باشد ، با این بیان میتوان نتیجه گرفت که احتمال قدر بودن شب نوزدهم ضعیف باشد و باید احتمال قوی را در شبهای آتی جستجو کرد ؟

سپاسگذارم دوست گرامی از توضیح شما . راز قدر بسی پیچیده تر از این ها است و از همین روی هم امامان در گفتارهای عمومی خود مثلا اشاره کرده اند به اینکه شب قدر بین بیست و یکم و بیست سوم است و تاکید بیشتر هم بر بیست و سوم است بلکه بیست سوم نزد اهل نظر بسیار قوی است و بیست و هفتم نیز مروی است .ولی شب قدر را باید در دهر یعنی زمان کلی جستجو کرد پیش از افرینش از نظر تقدم رتبی ..هرچند در علم امام که این مسائل قطعی است پس معلوم می شود که نفس مسئله قدر به نحوی است که اصولا در قالب محاسبات زمانی و مکانی و مادی نمی گنجد . وانگهی قدر یک مطلب مربوط به نفس انسان است و چه بسا ان دگرگونی عمیق روحی در جان انسان و ورود به عالم ملکوت در سیر زندگی هر کس در زمان دیگری رخ دهد و درک شب قدر هم به همین معنی است یعنی روح و نفس ادمی به دلیل صفا و صدق به سر قدر راه یابد و نشانه ی درک شب قدر گسستن جان ادمی از تعلقات اعتباری و خودمجازی و برداشتن ان خودی است که به تعبیر حافظ حجاب خودراستین انسان (یعنی نفس نبی و ولی کامل )است . توجه کنیم که حتی خداوند در خطاب به شخص پیامبر که مصداق کامل لیله القدر است می فرماید :و ما ادریک ما لیله القدر !!!دیگر ما که جای خود داریم . پیامبر هم تنها در مقام فنای در حق و وحدت وجود با خدا می تواند بر سر قدر اگاه گردد چون انچه با ذا ت او منطبق است قابل اصطیاداز سوی هیچکس حتی نبی نیز نیست و گرنه نمی فرمود: ما عرفناک حق معرفتک و ماعبدناک حق عبودیتک .

دانیال یکشنبه 30 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 12:00 ب.ظ

تعبیر عجیبی بود و نمیدانم چرا تا بحال با این که بارها این ایه را خوانده بودم به ذهن خودم خطور نکرد : و ما ادریک ما لیله القدر !!! دیگر ما که جای خود داریم ... احسنت

و شگفت انگیز تر قدرت قدر است به بیان قشنگ " راز حضور" ...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد